top of page

SKOOGS BRÄNSLE OCH ZPARK ENERGY SYSTEM BYGGER NORRBOTTENS SNABBASTE PUBLIKA LADDSTATION

Skoogs Bränsle i samarbete med Zpark Energy Systems bygger Norrbottens snabbaste laddstation med eget energilager för att möta den tunga transportsektorns utmaningar.

EPV foto editering grusplan v2.png

Skoogs Bränsle, en ledande drivmedelsaktör inom transportbranschen i Norrland, meddelar stolt att de bygger Norrbottens snabbaste publika och mest kompletta laddstation för tung trafik. Denna banbrytande satsning kommer att placeras i Piteå (Öjebyn) och är ett samarbete med Zpark Energy Systems. Den nya laddstationen med eget energilager, kommer att revolutionera möjligheterna för tunga fordon att snabbt och effektivt ladda i Norrbotten. Med denna satsning tar Skoogs ett betydande steg i sin gröna omställning under devisen "Vi gör vad vi kan".

Ägare Roland Skoog kommenterade entusiastiskt, - "Vi är mycket stolta över att kunna presentera Norrbottens snabbaste och mest kompletta laddstation för tung trafik, Quick & Buffer. Vi strävar alltid efter att vara i framkant när det kommer till hållbarhet och den gröna omställningen. Denna laddstation kommer att vara en nyckelfaktor för att möjliggöra en mer hållbar tung trafikinfrastruktur i regionen."

- "Satsningen visar på två goda exempel av mod och framtidstro i norra Sverige. Batterisystem och laddare är teknikledande, utvecklas i Luleå och tillverkas i Haparanda. Investeringen möjliggör och leder omställning av en traditionell industri. Vi är väldigt ödmjuka inför det förtroende Skoogs gett oss att vara med på deras satsning", säger Jimmy Abrahamsson, VD Zpark Energy Systems AB.

Andreas Lundqvist, Zpark fortsätter, -”Skoogs laddstation för tung trafik kommer inte bara erbjuda snabbladdning, utan också ett brett utbud av betalningsalternativ för att göra det så smidigt som möjligt för användarna. Betalningar kan göras med vanliga betalkort eller Skoogs egna tankkort, vilket ger flexibilitet och bekvämlighet för alla kunder. Laddstationen kommer givetvis även vara öppen för privatpersoner.”

Kontakt

Roland Skoog, ägare Skoogs Bränsle AB

Jimmy Abrahamsson, VD Zpark Energy Systems AB, 0920-46 80 00

Andreas Lundqvist, Head of Sales, Zpark, 070-222 00 66

5 JUNI 2023

bottom of page